Schildersbedrijf Noom

Noom, aangenaam!

Met alweer de vijfde generatie in de directie mogen wij onszelf een echt familiebedrijf noemen. En daar zijn we trots op. Het is onze basis en waar we voor staan. Hard werken, liefde voor het vak en je beloftes nakomen. Daar leggen we de nadruk op in ons dagelijks werk. Wij zijn Schilder Noom: schilders van nature.

Al vinden we vooruitkijken heel belangrijk, met onze lange historie is het toch ook leuk te vertellen hoe het allemaal begon. En hoe het bedrijf zich ontwikkelde door de vorige eeuw heen.

1e generatie

In 1902 startte J.L. Noom als ervaren schilder en ambachtsman een eigen bedrijf. Zeker geen sinecure in die tijd. Weinig werk in de winter en een schamel honorarium, daar moest hij het mee doen. Uit een oude factuur voor het schilderen van een bedstede in 1907 blijkt dit wel. De klus leverde hem net iets meer dan 9 gulden op. Het uurloon was slechts 19 cent. En dan werden de rekening ook nog maar eens per jaar opgemaakt.

2e generatie

Het schildersbedrijf in Scherpenisse werd in 1933 overgenomen door de tweede generatie: J.L.M. Noom. Bij gebrek aan materialen na de oorlog en de onderwaterzetting, werden jutezakken gebruikt om woningen behangklaar te maken. Veel woningen hadden muren bespannen met jute.

3e generatie

Na de tweede generatie nam J.L. Noom het stokje in 1963 over. In die tijd werd de auto geïntroduceerd. Nu konden we over heel Tholen klussen uitvoeren.  Een tijd vol nieuwe kansen brak aan.

4e generatie

J.L.M. Noom, Johan, nam het in 2004 op zijn beurt over van diens ouders. Omdat het bedrijf gegroeid is en ook het werkgebied zich heeft uitgebreid naar heel Zeeland boven de Westerschelde en West-Brabant, kwam er in 2009 een vestiging in Kapelle bij. In 2012 werd een nieuw pand in Sint Maartensdijk in gebruik genomen.

5e generatie

Zoon van Johan, Jan (J.L. Noom) is in 2014 toegetreden tot de directie. Na de overname van Schildersbedrijf Koster in Zierikzee, heeft Jan die vestiging onder zijn hoede genomen. Johan en Jan leiden met veel passie en enthousiasme het bedrijf.  En wat de toekomst brengt? Wie weet een zesde generatie…