Schildersbedrijf Noom

Noom, specialist in monumentenzorg

Vanaf de oprichting in 1902 bestaat Noom uit professionals en kwaliteitschilders. Met name op het gebied van historisch schilderwerk aan monumentale panden. Zo onderhouden we regelmatig monumenten waar onze voorouders al aan werkten. Sinds 2021 dragen we het certificaat Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg van Stichting ERM.

Hoe gaan we te werk?

Onze werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de regels van de restauratie-ethiek om oude, goed functionerende materialen zoveel mogelijk te behouden.

Wat doen we?

We zetten eerst in op conserveren. Pas als dat niet kan, gaan we over op repareren. De laatste optie is vernieuwen. Voor al deze stappen hebben wij de juiste gekwalificeerde vakmensen in huis die dit werk deskundig uitvoeren volgens ERM-richtlijnen.

Duurzaam

Schildersbedrijf Noom houdt zich veel bezig met het verduurzamen van panden. Bij monumenten is dat lastig. Daarom maken wij gebruik van vacuümglas. Dat is heel dun glas met een hoge isolatiewaarde.

Ook zijn wij selectief in het gebruik van onze materialen. Zo maken wij zo veel mogelijk gebruik van duurzame verf. De laatste jaren zien wij mooie ontwikkelingen op het gebied van bio-based technieken.

Wij kiezen voor duurzame verf- en laksoorten op water- en lijnoliebasis. Wij investeren graag in duurzame producten o.a. verduurzaming van ons wagenpark en ook ons eigen pand draagt een steentje bij. Groen is de nieuwe kleur.